Be yourself; Everyone else is already taken.

— Oscar Wilde.

De zomervakantie is voor mij wat Oud & Nieuw is voor anderen. Een moment om stil te staan, te evalueren wat er het afgelopen jaar gebeurd is en plannen te maken voor de periode die volgt. Dat ik elke zomer op de laatste dag van Augustus verjaar zal daar zeker ook iets mee te maken hebben.

Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om elke keer weer nieuwe uitdagingen aan te gaan in je leven. Dit maakt je uiteindelijk slimmer en sterker. En een doel hebben, hoe klein of groot ook, zorgt ervoor dat je gemotiveerd bent en plezier hebt in het leven.

Dit jaar wordt ik 48, en dat kruipt al aardig richting de 50. Ook al voel ik me sterk en superfit; ik ben altijd weer blij als ik andere 40-plussers zie die nog vele malen fitter dan ik zijn. 40-plussers die in de beste shape van hun leven zijn, zijn een grote inspiratiebron voor mij. Een daarvan is Rich Roll; een ultra atleet die pas ver na zijn 40e de fitste versie van zichzelf werd en op zijn 51e door het magazine Men’s Health werd uitgeroepen tot fitste vegan atleet ter wereld. Zijn foto’s spreken boekdelen. Of wat dacht je van Ernestine Shephard, die met haar 80 lentes de oudste vrouwelijke bodybuildster is. En zo zijn er nog vele inspirerende voorbeelden die laten zien dat leeftijd geen excuus is om niet minder dan de fitste versie van jezelf te worden.

En zo had ik opeens een nieuw doel voor ogen…En nee; niet om op mijn 50ste op de cover van de Men’s Health te staan. Alhoewel; de Women’s Health natuurlijk wel leuk zou zijn (zou ik dan het oudste covermodel ooit zijn???) Maar nee, dat is niet het doel. Het doel is om in het jaar 2021 (het jaar waarin ik 50 word) in mijn beste shape ever te zijn en de fitste versie van mezelf te zijn. De weg daarnaartoe zal ik beschrijven in dit blog. Alles wat ik al doe om me fit en energiek te voelen; en alles wat ik ga doen om dat nog te verbeteren.

Ik ga de uitdaging met mezelf aan en hoop iedereen daarmee te inspireren hetzelfde te doen. Leeftijd is geen excuus! Vind jouw doel, jouw uitdaging en ga aan de slag. Alles wat ik al doe en alles wat ik nog ga doen zal ik delen in dit blog. Al mijn gewoontes, tips and tricks, wat ik eet, hoe ik train en wanneer ik rust. Mijn ups en downs en de resultaten. Hopelijk inspireer ik je om een aantal van mijn ‘Healthy Habits’ over te nemen. Doe wat bij jou past en waar je je goed bij voelt. In je eigen tempo en op je eigen manier. Zo worden we uiteindelijk allemaal de fitste versie van onszelf.

Dit is de eerste post van mijn nieuwe blog. Vanaf nu zullen er elke week updates zijn. Schrijf je in als je op de hoogte wil blijven wanneer er een nieuwe post geplaatst is.

Wil jij ook de fitste versie van jezelf worden??

September 21, 2019