Wel eens gehoord van ‘the science of kindness’? Al voelt het alsof je een cadeaus geeft om een ander blij te maken; vaak geeft het onszelf ook een goed gevoel.

Warm Glow of Giving

De ‘Warm Glow of Giving’; zo noemt men in de wetenschap het positieve gevoel wat we op korte termijn ervaren nadat we iets hebben gegeven. En ook op lange termijn levert geven ons iets op; het versterkt je band met de ontvanger. Een goede relatie met iemand zorgde bij onze voorouders voor een grotere overlevingskans. Want zo zal hij of zij jou ook eerder helpen als je een keer in de problemen komt. En zo is het ritueel van cadeau’s geven al heel lang geleden ontstaan. We doen het al sinds het begin van de menselijke beschaving. Om de sociale band te versterken, waardering voor anderen te tonen of iemand te bedanken.

Emotie

Door iets te geven of iets goed te doen voor een ander worden er allerlei geluksstofjes aangemaakt zoals serotonine en oxytocine. Een cadeau geven zorgt dat je lekkerder in je vel zit. Hoe mooi is dat!? Nu heb ik er altijd veel plezier in gehad om cadeau’s uit te zoeken en te geven. Als tiener nam ik al, als ik terugkwam van kamp, iets mee voor mijn ouders. En ook toen ik als stewardess de wereld rondvloog struinde ik marktjes en winkeltjes af op zoek naar snuisterijen voor zowel mezelf als vrienden en familie. En nog steeds houd ik ervan om iemand te verrassen met iets origineels.

Eve’s Experience

En toen werd ik plotseling benaderd door een heel mooi, nieuw bedrijf : Eve’s Experience. Zij vroegen of ik voor hen drie persoonlijke Cadeau Boxen wilde samenstellen. Elke box staat in het teken van een ander thema wat dicht bij mij staat. Ze hebben alledrie te maken met een gezonde leefstijl met elk hun eigen doelgroep. De opdracht die ik meekreeg was simpel en tegelijk een uitdaging; een box samenstellen met mijn favoriete producten. Met zorg en aandacht heb ik dan ook voor elke box producten uitgezocht van bedrijven waar ik mee samenwerk en een band mee heb. Producten die ik zelf graag gebruik en ook graag cadeau doe aan een ander. Zoals mijn favoriete chocolade en proteinepoeder maar ook mijn eigen boeken en een waardebon voor mijn workshops.

Eindresultaat

Heel erg vereerd dat er drie cadeau boxen onder mijn naam verschijnen bij Eve’s Experience en super trots op het eindresultaat. Want alleen de box zelf is al prachtig! Sinds gisteren zijn de eerste twee thema’s al te bestellen op hun site https://evesexperience.nl/partners/nanneke-schreurs/ Dit zijn de ‘vega(n) sporters’ Box en de ‘Fit Fab 40’ Box. Wat de derde Box wordt is nog even een verrassing. Wil jij ze in het echt bekijken en kans maken op een van deze boxen? Dat kan vanaf september in de Health Bar van mijn studio. Op vrijdag 1 september 16.00-19.00 is de lancering op de feestelijke Relaunch van de Health Bar.

Save the date

Zet vrijdag 1 september dus in je agenda als je bij deze gelegenheid aanwezig wil zijn. Vanaf 16.00 is iedereen van harte welkom in de Health Bar van Optimal Health Studio (Industrieweg 38d in Mijdrecht) om de Boxen te komen bewonderen, kennis te maken met de producten onder het genot van een hapje en een drankje met muziek van een dj.

Kun of wil je niet wachten tot september en wil je voor die tijd al iemand verrassen met zo’n prachtige box; neem een kijkje op de site van Eve’s Experience. En onthoud; geven maakt gelukkig! Niet alleen de ontvanger maar ook de gever. Jij dus!

Geven maakt gelukkig

August 26, 2023