Deze week startte ik met een reeks van 5 Instagram Posts met tips over hoe je immuunsysteem sterk en gezond te houden. Aanleiding was de berichtgeving in de media over de nieuwe, op handen zijnde, maatregelen. Inmiddels weten we door talloze onderzoeken al veel over de zin en onzin van bepaalde maatregelen, maar dat weerhoudt de overheid er niet van ze toch in te voeren. De dingen die belangrijk zijn om je immuunsysteem gezond en sterk te houden, daar wordt geen tijd, geld of aandacht aan besteed.

Je doet het voor jezelf

Waar wel heel veel aandacht, tijd en geld naartoe gaat is promotie van de vaccins. Maar waarom eigenlijk? Het idee dat je het ‘doet voor een ander’ leefde bij velen. Inmiddels weet bijna iedereen uit ervaring, maar ook dankzij de wetenschappelijke onderzoeken (zoals bijvoorbeeld gepubliceerd in The Lancet) dat iedereen, gevaccineerd en ongevaccineerd, het virus bij zich kan dragen en over kan dragen. En ja; je kunt er ook nog steeds ziek van worden. Overigens was dat bij mij en vele anderen vanaf het begin al bekend. Maar voor wie zich er minder in verdiept had was die ontdekking soms een hele openbaring of zelfs schok. Deze vaccins kunnen ervoor zorgen dat je minder klachten ervaart als je besmet raakt zodat het minder snel tot ziekenhuisopname leidt. Als jij tot een risicogroep behoort (ouder dan 70, overgewicht, verzwakt immuunsysteem, diabetes, vitamine-D tekort, etc) kan dat een overweging zijn om je te laten vaccineren. Maar altijd voor jezelf; niet voor een ander. Wie de oproepkaart voor de COVID-vaccinatie goed heeft bekeken, had dat ook zelf al gelezen.

https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(21)00235-0/fulltext

Bijwerkingen

Vanaf de allereerste vaccinaties hoorde ik van zoveel mensen om me heen over de bijwerkingen. Al snel kende ik meer mensen met (dikwijls ernstige) bijwerkingen dan mensen die ernstig ziek waren geworden van het virus. In mijn directe omgeving ken ik welgeteld één persoon die in het ziekenhuis belandde met COVID en precies één hoogbejaarde dame die is overleden. Terwijl ik wel gordelroos, wekenlange vermoeidheid, gewrichtspijnen, hormonale problemen (van heftige menstruaties tot opgezette borsten), extreme hoofdpijn, opgezette lymfeklieren en tinitus voorbij hoorde komen. Allemaal klachten waarvan de mensen zelf concludeerden dat er een verband was met de vaccinatie. Tevens twee relatief jonge mensen die toevallig een maand na hun tweede prik een hersenbloeding kregen.Natuurlijk is nooit duidelijk of iets een direct gevolg is. En de mensen uit mijn directe omgeving zijn uiteraard niet representatief voor de gehele bevolking. Maar bepaalde bijwerkingen zoals myocardotis (een ontsteking van de hartspier, die vooral bij jonge mannen optreedt), bloedproppen etc. zijn officieel vastgesteld. Per 1 oktober 2021 zijn er in de EU 25.969 sterfgevallen gemeld na coronavaccinatie. Daarnaast bijna twee miljoen gevallen van ‘zwaar letstel’ waarvan 677.423 nog niet waren hersteld per 1 oktober. (Cijfers van EUdraVigilance, instantie die bijwerkingen van geneesmiddelen bijhoudt) Getallen die men nog nooit eerder heeft gezien bij andere vaccinatiecampagnes. Bij het Lareb, het officiele meldpunt van de Nederlandse overheid voor vaccinatieschade, zijn tot en met september 545 sterfgevallen gemeld en ruim 161.470 overige schades, waarvan 3364 ernstige bijwerkingen. En dat is alleen nog maar wat officieel gemeld is. Alleen hoor je de regering daar niet over.

Not done

Ook op social media treden steeds meer mensen naar buiten met hun verhaal. Ook al wordt ze dat moeilijk gemaakt. Professioneel mountainbiker Kyle bijvoorbeeld die zijn verhaal doet bij dr. John Campbell (dit is terug te zien op YouTube) . Hij vertelt hoe moeilijk het is om zijn verhaal te doen in Amerika. Het is ‘not done’ om het over bijwerkingen te hebben of je kritisch uit te spreken.

Risico

Dat ik in mijn omgeving bijna geen mensen ken die op de IC belandden of overleden is geen toeval. De gemiddelde leeftijd van COVID patiënten op de IC is hoogbejaard. Van de gerapporteerde mensen in Nederland die overleden was 93% ouder dan 70 jaar en betrof het in 94% daarvan ook nog eens mensen met andere, onderliggende aandoeningen. Voor het overgrote deel van de bevolking is dit virus geen gevaar en is het maar de vraag of de risico’s van het vaccin en de risico’s van het krijgen van COVID-19 wel tegen elkaar opwegen. Kinderen van 12-16 jaar oud hebben volgens de bijsluiter van Pfizer een kans van 0,4 procent op ernstige bijwerkingen van het vaccin. De kans om last te hebben van een Corona-infectie is voor mensen van die leeftijd veel kleiner.

Waarom worden jonge mensen dan een kant op gepusht door de regering!? Alsof er geen risico’s zijn. Het nemen van een injectie moet altijd weloverwogen gebeuren op basis van de voor-en nadelen. Een afweging tussen de baten en lasten en die zijn per persoon verschillend. Iedereen zou die afweging moeten kunnen maken op basis van open en eerlijke informatie. Op basis van gezondheidsredenen. En dus nooit omdat het je anders moeilijk gemaakt wordt om naar een restaurant, evenement of theater te gaan.

Schijnveiligheid

Sowieso zijn de motieven achter de QR code nogal twijfelachtig. Alleen de geteste personen zijn op dat moment geen drager van het virus. Verder kan iedereen die een QR code door vaccinatie heeft, en zich dus niet hoeft te laten testen, het virus bij zich dragen en dus ook overdragen. Als de QR code verspreiding van het virus zou moeten tegengaan dan zou iedereen getest moeten worden. Maar dat gebeurt dus niet.

Schuldigen

Er wordt nu door onze minister van Volksgezondheid gewezen naar de ongevaccineerden alsof zij de schuldigen zijn van het oplopen van de cijfers. Er wordt geroepen dat het grootste gedeelte van de patiënten in het ziekenhuis ongevaccineerd is. Maar is dat daadwerkelijk zo? Een woordvoerster van een ziekenhuis in Maastricht bracht andere cijfers naar buiten (van de 10 patiënten waren er 8 gevaccineerd) Ook in andere landen, zoals België, VK en Israël tonen de cijfers aan dat de meerderheid van Corona patiënten in het ziekenhuis wel gevaccineerd zijn. We weten dat de werkzaamheid van het vaccin steeds meer afneemt dus het is niet gek dat dit gebeurt. Wat wel gek is dat onze minister van Volksgezondheid weigert om de Nederlandse cijfers openbaar te maken…..

Hoe nu verder?

Als we dit allemaal weten; dat iedereen het virus bij zich kan dragen en overdragen. Waarom dan een onderscheid tussen gevaccineerden en ongevaccineerden? Waarom moet de ene groep zich laten testen en de andere niet? Waarom maar blijven pushen met als enige doel dat iedereen zich laat vaccineren, zonder een weloverwogen besluit te kunnen nemen. Zoals de mountainbiker Kyle heel treffend zegt: “Where there is risk there needs to be choice”. Het had mooi geweest als er een overheidscampagne was gekomen om mensen voor te lichten over hoe je werkt aan je gezondheid van binnenuit. Om mijn kleine steentje bij te dragen ben ik daar dus maar mee gestart in mijn Instagram Posts. De komende weken zal ik in mijn blogs al die punten nog wat uitgebreider behandelen.

Where there is risk there needs to be choice

October 29, 2021