Elke zondagochtend schrijf ik een blog over wat me bezig houdt op het gebied van zowel fysieke als mentale gezondheid. Dit doe ik al meer dan twee jaar; al voor de allereerste lockdown startte ik met het schrijven over hoe je de fitste versie van jezelf kunt worden. Maar waarom wil je de fitste versie van jezelf worden eigenlijk? Allereerst omdat je op die manier je kwaliteit van leven zo verbetert. Om de kans kleiner te maken dat je ziek wordt en te maken krijgt met allerlei gezondheidsklachten.

De G van gezond wordt afgeschaft

Het kan niemand ontgaan zijn dat we ons al bijna twee jaar in een crisis bevinden. En elke keer als we denken dat het niet gekker kan, worden er weer nieuwe beperkingen opgelegd met als triest dieptepunt het aanstaande 2G systeem. Zoals ik las op het Twitter account van een journaliste: de G van gezond wordt afgeschaft. Alleen Genezen en Geprikten mogen nog meedoen.

Positief getest

Gisteren testten zowel mijn man als mijn twee zoons positief op Corona. En dus moet het hele gezin in quarantaine. Manlief heeft flinke hoofdpijn en de jongens voelden zich van de week wat grieperig maar gaan verder prima. Alleen mijn dochter en ik testten gisteren nog negatief maar ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn als we vandaag nogmaals gaan testen bij de GGD.

Blog

En zo kwam het vandaag dat ik voor het eerst niet wist waar ik over moest schrijven vandaag. Niet dat ik geen onderwerp kon bedenken; integendeel juist! Ik kon niet kiezen uit alles waar ik over wilde schrijven. Hoe toevallig dat ik juist de afgelopen weken allemaal tips op Instagram had gepost over hoe je immuunsysteem sterk te maken en houden. Want de fitste versie van jezelf is sterk, krachtig en weerbaar. Dus ondanks dat ook ik uiteraard niet op een quarantaine zat te wachten (dit soort dingen komt altijd ongelegen) ben ik benieuwd wat de komende week ons gaat brengen.

Wordt vervolgd

Zoals ik al schreef komen dit soort dingen nooit gelegen. Maar waar we soms geen invloed hebben op situaties, hebben we wel invloed op hoe we er mee omgaan. Het mooie was dat ik bij de kinderen ook zag hoe ze na een kort baalmoment de positieve kanten hiervan zagen, wat me trots maakt. Gelukkig hebben we een fijne plek en hebben we het gezellig met elkaar. Volgende week kan ik meer vertellen over hoe de quarantaine geweest is, of de mannen nog meer klachten gekregen hebben, of mijn dochter en ik uiteindelijk ook positief getest zijn en meer. Wordt vervolgd dus!!

In quarantaine

November 14, 2021